Fabrica de Vacanțe transformă vise în realitate

Dacă ești un mare iubitor de telenovele turcești și chiar te-ai imaginat și tu călătorind pe faleza Mării Negre de acolo, atunci nu mai visa, ci fă din imaginația ta o realitate, pentru că acum ai ocazia să pleci într-un city break în Istanbul, beneficiind de ofertele noastre de la Fabrica de Vacanțe. Practic, cu doar câteva sute de lei, pleci într-un city break în Istanbul și te bucuri de frenezia unui oraș de-a dreptul cuceritor. Iată ce poți vedea aici!

Situată în cartierul Sultanahmet, Hagia Sophia este o fostă biserică și muzeu, acum moschee. Este una dintre cele mai mari lucrări de arhitectură din lume și acceptată ca a 8-a minune a lumii, care arată istoria în Imperiul Roman, Bizantin și Otoman. Deoarece acum servește drept moschee, intrarea în Hagia Sofia este astăzi gratuită.

De asemenea, Muzeul Palatului Tokapi, situat în cartierul Sultanahmet este un palat oriental magnific și unul dintre cele mai bogate muzee din lume, situat pe un promontoriu triunghiular care domină Bosforul și Cornul de Aur. A fost reședința sultanilor otomani din secolul al XV-lea până la mijlocul secolului al XIX-lea. Are patru curți, terase cu priveliști uluitoare, precum și colecții prețioase, una dintre atracțiile turistice de top din oraș, pe care merită să le vizitați cu ocazia unui city break în Istanbul.

Totodată, Muzeele de Arheologie din Istanbul Situate sunt unul dintre cele mai bogate muzee de arheologie din lume. Acestea dețin o colecție imensă de lucrări și obiecte elenistice, romane și bizantine, inclusiv sculpturi și sarcofage și constau din trei muzee separate într-un singur loc, care includ Muzeul de Arheologie, Muzeul Orientului Antic și Pavilionul cu gresie.

În altă ordine de idei, un alt obiectiv turistic din Turcia este și Turnul Galata, situat în cartierul cu același nume, având cu un acoperiș distinctiv de pălărie de vrăjitoare, este un vechi turn genovez cu vedere la oraș și are un restaurant luxos în vârf. Turiștii se pot bucura de vederile panoramice excelente de 360 ​​de grade ale Istanbulului, Cornului de Aur și Bosforului, fiind realmente un loc care merită văzut cu prilejul unui city break în Istanbul.

Nu în ultimul rând, un alt obiectiv turistic și un loc în care poți găsi orice dacă vii într-un city break în Istanbul este și Marele Bazar. Marele Bazar (Kapalicarsi) este aici de 550 de ani, fiind situat în Beyazit, în partea istorică a orașului Istanbul. De asemenea, este una dintre cele mai mari și mai vechi piețe din lume. Marele Bazar este un punct de interes popular și un loc perfect pentru turiști pentru a-și încheia vizita la Istanbul, cumpărând câteva suveniruri pentru familia și prietenii lor înainte de a pleca la aeroport.

 

 

 

 

 

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu