Când trebuie să cumpărăm încălțăminte pentru bebe?

Din primele luni, părinții adoră ideea de a cumpăra încălțăminte pentru bebe, astfel încât copilul lor să fie îmbrăcat corespunzător, dar și să le țină picioarele calde. Picioarele bebelușului trebuie ținute într-un mediu cât mai călduros, chiar de atunci când micuțul nu este încă în stare să-și dea seama dacă se simte confortabil în papuci sau nu.

Alegerea unei încălțăminte de calitate este, așadar, esențială, mai ales că, atunci când cel mic descoperă mersul pe jos, iar picioarele fragile ale copilului tău sunt foarte solicitate. Minimul disconfort poate avea repercusiuni grave, de la dezechilibru la deformări care pot da naștere unor complicații majore ulterior, odată cu înaintarea în vârstă.  Cum să nu greșești în alegerea încălțămintei pentru bebe? Vom afla chiar în rândurile următoare.


Din momentul în care copilul începe să meargă, de obicei între 10 luni și 18 luni, este posibil să fie nevoie deja să cumpărați încălțăminte pentru bebe. Achiziționarea unei perechi de pantofi este esențială pentru sănătatea ortopedică. Bebelușul ar trebui să-și simtă picioarele la fiecare mișcare cu pantofi potriviți, flexibili și ușor de purtat. Ori de câte ori este posibil, pune-l să meargă desculț pe diferite materiale mai mult sau mai puțin stabile. Nu doar că își va folosi mușchii pentru a-și găsi ușor echilibrul, dar va descoperi și plăcerea contactului direct cu solul. Cu toate acestea, este neapărat necesar să poarte șosete antiderapante acasă pentru a preveni căderile violente, ce l-ar putea speria.

Particularitățile tipurilor de încălțăminte pentru bebe

În primii trei ani, sunt de preferat modelele ușoare pentru a menține glezna. Dacă bebelușul este energic, papucii de casă sunt numai buni. Partea din spate a pantofului trebuie să aibă un contrafort rigid și trebuie doar să apăsați călcâiul pentru a verifica rigiditatea. Întăririle laterale pot fi un plus util pentru suportul pentru călcâi și picior. Partea superioară trebuie să fie flexibilă pentru a evita frecarea, iar gulerul din spate trebuie să fie căptușit pentru a susține perfect piciorul și a limita frecarea nedorită. Degetele de la picioare ar trebui să aibă suficient spațiu pentru a nu se suprapune în niciun fel, ceea ce va provoca un mare disconfort și chiar unghii încarnate.

Șireturile trebuie să meargă suficient de sus pentru asigurarea sprijinului. De asemenea, rizurile de pe talpă sunt bune pentru a ajuta copilul să devină independent în mișcare. Pentru un confort mai bun, pantofii din piele permit picioarelor să respire. Vara, sandalele de pânză și adidașii funcționează bine. O talpă foarte flexibilă și destul de subțire contribuie la libertatea de mișcare și la mișcarea corectă  piciorului. Este important tipul de încălțăminte pentru bebe să fie antiderapant pentru a limita riscul de cădere.

Asigurați-vă că talpa protejează degetele de la picioare, pentru a le proteja de impact. Încălțăminte pentru bebe trebuie să ofere stabilitate optimă atunci când bebelușul se plimbă prin parc sau oriunde în aer liber.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu