Vinul dulce si cartile – o combinatie nonconformistă pentru intelectuali

Arta pare să fi avut mereu o conexiune puternică cu vinul... sau invers. Gastronomie, dans, pictură, literatură... vinul pare să le pună în valoare cu adevărat pe fiecare, nu-i așa? Dar hai să ne oprim la cărți, la literatură.
Orice carte e mai delicioasă în compania unui pahar de vin. Parcă îi vezi scenele mai în detaliu, parcă îi trăiești poveștile mai intens, parcă ești acolo, prezent în scenariu. Ce-i drept, cititul merge și fără vin, dar nu-i la fel de... boem.
Se spune că intelectualii preferă adesea vinurile seci, dar ce-ar fi să alegem ceva mai... „nonconformist” azi? Ce spui de un Muscat Ottonel din gama Origini? Este un vin alb, dulce, cu o concetratie a alcoolului de 11,5%. Se deosebeste prin culoarea sa vibranta de galben deschis cu reflexii aurii, însă atractia principala este gustul de miere si caise, completat de aromele de fagure de miere si flori de faneata.
Și pentru că un vin ca Muscat Ottonell din gama Origini merită savurat în timp ce citești o carte specială, noi îți recomandăm „Marele Gatsby” de F. Scott Fitzgerald. Publicat in anul 1925, acesta e unul dintre cele mai cunoscute romane din literatura americana. Personajul principal, Jay Gatsby, obisnuia sa savureze cele mai bune bauturi, și ce-ar putea să se potrivească mai bine acestei lecturi decât un vin din gama Origini?
Înainte să te apuci de citit, pregătește-ți un platou de brânzeturi, pentru că sunt de-a dreptul delicioase alături de acest vin.
Dacă preferi vinul roșu, poți opta pentru un Cabernet Sauvignon (dulce) - tot din gama Origini. Acesta este un vin de culoare rosu purpuriu inchis, care se diferentiaza prin aromele sale unice: gem de prune si lemn afumat. Savurează-l în timp ce citești „Asasinul orb” de Margaret Atwood. A fost publicat in anul 2000 si urmareste povestea lui Iris Chase, care la 50 de ani de la disparitia surorii ei intentioneaza sa dezlege acest mister.
Gama de vinuri dulci de la Budureasca e completata de Busuioaca de Bohotin din gama Bristena, care merge de minune cu „Fiica timpului” de Josephine Trey. A fost publicat in 1951 și îți promit că îl vei citi pe nerăsuflate. Este o carte foarte apreciata de critici si te poarta printr-un mister pe care te vei intreba daca personajul principal reuseste sa il dezlege. Totusi de ce acest vin si aceasta carte? Vinul dulce, misterul din această carte genială... ce poate fi mai potrivit pentru serile în care vrei să petreci timp cu tine?
Nu uita ca Budureasca recomandă ca vinul să fie servit la o temperatura de 10 - 12 grade. Descopera vinurile dulci de la Budureasca aici si transforma orice zi simpla intr-una speciala. Nu e deloc compicat sa alegi un vin bun, pe gustul tau si nici o carte care sa se potriveasca.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu